Odlarkväll på Palladium med Helena von Bothmer och Gunnel Carlson (Inställt)

När?

tisdag 31 mars 2020    
18:00 - 20:30

Var?

Palladium
Nygatan 22, Alingsås

Event Type

Välkomna till en inspirerande odlarkväll med Helena von Bothmer och Gunnel Carlson.

Helena har odlat på Kosters trädgårdar i många år. Grönsakerna som produceras används i restaurangen som är byggd i halm och lera. De nybyggda toaletterna är komposttoaletter och det är hönorna och maskarna som hjälper till att göra jord av matavfall till odlingen. Helena är en av Sveriges mest erfarna permakulturdesigners och ger kurser och workshops både i Sverige och utomlands. Hon inspirerar och visar på smarta lösningar i din trädgård för ökad biologisk mångfald. Permakultur används dels för att designa trädgårdar och odlingar men tankarna kan även användas för att designa hållbara sociala, ekonomiska och ekologiska system.

Gunnel från Tusen Trädgårdar säger att ”Den som en gång hamnat i trädgårdsträsket lätt blir kvar”. Gunnel är trädgårdsjournalist och initiativtagare till Tusen Trädgårdar, där odlare öppnar sina trädgårdar för allmänheten. Gunnel ser sig som en ambassadör för det kravlösa odlandet, där sinnlig njutning går före perfektion. Föreläsningen handlar om det rikstäckande arrangemanget Tusen Trädgårdar där man antingen kan visa upp sin egen trädgård eller besöka andra trädgårdar som öppnar för allmänheten just den här dagen. Dessutom kommer Gunnel som alltid att berätta om sin kärlek till trädgård och odling.

Tusen Trädgårdar är ett samarbete mellan Riksförbundet Svensk Trädgård, Trädgårdsriket och Studiefrämjandet och äger rum söndagen den 28 juni. Välkommen att visa din trädgård och anmäl dig via Trädgårdsriket https://www.tradgardssverige.org/tusen-tradgardar-2020/