Den förbannade kortsiktigheten

tisdag 9 april 2019 – 19:00 - 20:30

Anders Wijkman är inte rädd för att ifrågasätta och problematisera det som sker i vårt samhälle. Wijkman har en gedigen bakgrund som politiker, författare och samhällsdebattör och har arbetat för Naturskyddsföreningen, Röda korset och FN.

Miljö- och klimatkrisen, samt den allt djupare sociala krisen i många länder, främst manifesterad i kraftigt ökande inkomstskillnader, är först och främst en moralisk kris. Krisen är moralisk eftersom vi skjuter svåra problem på framtiden. Vi behöver en ny modell för samhällsutvecklingen – som går bortanför höger och vänster i politiken. Precis som på 1700-talet behöver vi bryta ny mark, i form av en ny upplysning, Wijkman ställer frågor kring vårt ensidiga fokus på ekonomisk tillväxt.

Kvällen leds av Fredrik Bergman som var Alingsås kommuns miljöstrateg 2011-2017. Medverkar gör också kommundirektör Maria Standar och säkerhetschef Eija Suhonen som ger sin syn på vad de som tjänstemän i en kommun kan göra. Inbjudna är också alla politiska partier i Alingsås som kommer att få möjlighet att lyssna och ställa frågor till de medverkande (liksom övriga i publiken.) Efteråt går de som vill vidare till DeliDeli för eftersnack.

Plats

Palladium

Arrangör

Framtidsveckan i Alingsås

Kontaktperson

Ylva Lundin, 0709 453333 ylva.lundin@studieframjandet.se

Inträde

0

Anmälan

ingen anmälan