Kursdag: Grönsaksodling till försäljning (Fullbokad)

onsdag 10 april 2019 – 09:00 - 16:00

DRÖMMER DU om att ta ditt odlande till nya nivåer och göra det till en del av din försörjning? Grönsaksodlaren Jonas Ringqvist ger på den här kursdagen en bred introduktion till hur man lyckas med sin odling. Under dagen går vi igenom kunskap kring effektiva arbetsmetoder, planering och försäljningskanaler, likväl som odlingsmetoder som sätter hållbarhet, resurshushållning och ekologi i fokus.
Att odla en stor bredd av ekologiska grönsaker till försäljning ställer helt andra krav än husbehovsodlingen. Det blir mer att planera, mer ogräs som gror, mer att så, mer att skörda, mer av allt. Då behöver man också förhållningssätt till odlandet som gör det både effektivt och lönsamt samtidigt som man vårdar jorden och hushållar med resurser.
JONAS RINGQVIST har odlat grönsaker i 25 år varav de senaste tio åren till försäljning. Numera arbetar han nästan heltid med jordbruket, men undervisar också i odling på Hjo folkhögskola. Han har skrivit boken Odla till försäljning som kom ut 2018.
På BOSSGÅRDEN i Östra Gerum mellan Falköping och Tidaholm odlar Jonas, tillsammans med sin fru Sanna, grönsaker på ca 6000 kvm för försäljning genom andelsjordbruk, torgförsäljning samt till butik. Det är med grund i erfarenheterna från de egna odlingar på Bossgården som han beskriver metoder för att lyckas försörja sig på en småskalig ekologisk grönsaksodling.
Pris för hela kursdagen: 300 kr (inkl moms). Då ingår också ett ex av boken Odla till försäljning. Priset för kursen utan bok är 200 kr (inkl moms). Betalning sker på plats med Swish eller kontant.

Plats

Studiefrämjandets nya lokal

Arrangör

Studiefrämjandet

Kontaktperson

Ylva Lundin, 0709453333 ylva.lundin@studieframjandet.se

Inträde

300

Anmälan

ylva.lundin@studieframjandet.se